1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

+Video Podcast sorozat


Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.


Segítenél?

Támogass minket, hogy a "Gyógyító beszélgetések" programot fenntarthassuk, folyamatosan tudjunk újabb érdekes és fontos beszélgetéseket rögzíteni, és minden magyarországi daganatos beteg és leukémiás gyermek családja részese lehessen ennek a kezdeményezésnek!

1. rész – Dr. Kriván Gergely
Az 1. részben Dr. Kriván Gergellyel, a Szent László kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosával beszélget Süveges Gergő.
Az interjúban Dr. Kriván Gergely elmeséli, hogyan és miért kapcsolódott be a Magyarországon folyó őssejt transzplantációs munkába, és hogy lett ez élete meghatározó területe. Megtudhatjuk hétköznapi nyelven, hogyan is működik az őssejt transzplantáció, mikor van rá szükség, mennyire sikeres ez a kezelési módszer.
2. rész – Dr. Kovács Gábor
A 2. részben Dr. Kovács Gáborral, a SOTE II. számú Gyermekklinikájának igazgatójával beszélget Süveges Gergő.
A podcastból megtudhatjuk, hogyan találta meg dr. Kovács Gábor hivatását a gyermekgyógyászatban, ezen belül is az onkológiában, mit is jelent ezen a területen dolgozni, és hogyan lehet a szülőkkel-gyermekekkel szeretetteljes kapcsolatot fenntartani.
3. rész – Juhászné Elek Karolina
A 3. részben Juhászné Elek Karolinával, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján dolgozó gyermekápolóval beszélget Gécsek-Tóth Enikő.
A podcastban Karola nővér elmondja, hogyan kell a gyermekekkel úgy foglalkozni, hogy ne traumaként éljék meg a vérvételt. Elmeséli, hogyan telik egy napja, és megható történeteket is hallhatunk az itt folyó munkáról, az örömteli pillanatokról, de a veszteségek feldolgozása is szóba kerül.
4. rész – Dr. Erdélyi Dániel

A 4. részben Dr. Erdélyi Dániellel, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján dolgozó gyermekhematológussal beszélget Gécsek-Tóth Enikő.

Az interjúban Dr. Erdélyi Dániel beszél arról, mi a gyermekhematológus feladata, hogyan lehet a gyermekekkel, kicsiktől a nagyokig megtalálni a hangot, miért fontos az őszinteség.

5. rész – Fekete András

Az 5. részben Fekete András gyógyult fiatallal beszélget Süveges Gergő.

Andrisról 11 éves korában derült ki, hogy daganatos beteg. Elmeséli, hogy élte meg, amikor megtudta, hogyan reagált a családja, szülei, testvérei. Beszél a mindennapok küzdelmeiről, a halálfélelméről, a kezdeti nehézségekről.

6. rész – Dr. Békési Andrea

A 6. részben Dr. Békési Andrea gyermek hematológussal beszélget Erhardt Ágoston.

A doktornő mesél a gyerekekkel és szülőkkel történő kapcsolattartásról, hogy mennyire fontos az őszinteség, a bátorítás, és kiderül az is, hogy mi a titka a megfelelő hangnem megtalálásának a különböző korosztályokkal.

7. rész – Dr. Békési Andrea és Horváth-Csitári Boglárka

A 7. részben Dr. Békési Andrea gyermek hematológussal és Horváth-Csitári Boglárka mentálhigiénés szakemberrel és egyben érintett édesanyával beszélget Erhardt Ágoston.

Az interjúban közérthető nyelven kapunk sok hasznos információt arról, hogy mi is az az ITP betegség.

8. rész – Horváth-Csitári Boglárka

A 8. részben Horváth-Csitári Boglárka mentálhigiénés szakemberrel és egyben érintett édesanyával beszélget Erhardt Ágoston.
Az interjúból megtudhatjuk, hogy lehet meglátni azt, ahogy traumából élet születik, és átértékelni az élet, a család fontosságát. Boglárka mesél arról is, hogy a történtek hogyan formálták újjá Istennel való kapcsolatát.

9. rész – Sipos Péter

A 9. részben Sipos Péter gyógyult fiatallal, kosárlabda edzővel beszélget Süveges Gergő.

Péter felidézi, hogyan tudták meg, hogy daganatos beteg lett, és ez lelkileg hogyan hatott rá kamaszként. Megtudhatjuk, hogyan nézett szembe azzal, hogy a teljes gyógyuláshoz a karjának az amputálása szükséges és hogyan hatott ez a trauma a saját érzelmeire és a kosárlabdához fűződő addigi álmaira.

10. rész – Dr. Hauser Péter

A 10. részben Dr. Hauser Péterrel, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ vezető főorvosával beszélget Süveges Gergő.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy mitől hiteles egy orvos, mit jelent Hauser doktor számára az igazi siker, és mit lehet tenni egy gyermek elvesztése esetén. A doktor úr beszél a segítés és ugyanakkor az őszinteség fontosságáról, még ha ez alkalmanként több nehézséggel is jár.

11. rész – Dr. Kállay Krisztián

A 11. részben Dr. Kállay Krisztiánnal, a Dél-pesti Centrumkórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának osztályvezető helyettes főorvosával beszélget Süveges Gergő.

Az interjúból megtudhatjuk, milyen utat járt be Kállay doktor ahhoz, hogy transzplantációs orvos legyen, ahol nemcsak a kihívás, de a sikerélmény is nagyobb.

12. rész – Szabó Angelika

A 12. részben Gécsek-Tóth Enikő beszélget Szabó Angelikával, aki osztályvezető ápoló a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegének hematológiai osztályán.

Az interjúban Angelika nővér mesél közel 32 éve folyó munkájáról a hematológiai osztályon, és megtudhatjuk, hogyan lett a gyermekgyógyászat az élete.

13. rész – Némethné Tóth Szilvia

A 13. részben Gécsek-Tóth Enikő beszélget Némethné Tóth Szilvia mentálhigiénés szakemberrel és evangélikus lelkésszel, aki a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, valamint a hozzá tartozó Démétér Házban végez lelkigondozói tevékenységet

Az interjúban Szilvia elmeséli, hogyan és ki által került erre a pályára 14 évvel ezelőtt, és mi az, ami a mai napig itt tartja.

14. rész – Némethné Tóth Szilvia

A 14. részben Gécsek-Tóth Enikő beszélget Némethné Tóth Szilvia mentálhigiénés szakemberrel és evangélikus lelkésszel. A mostani beszélgetés fókuszában a gyász áll. Szilvia beszél arról, hogy 14 éve van ezen a pályán, és azóta hordja a szívén a gyermeküket elvesztő szülőket. 
Megtudhatjuk milyen lehetőségek vannak arra, hogy a szülők mellett álljanak gyermekük elvesztését követően is, és segítsenek abban, hogy túléljék a túlélhetetlent.