1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Átadták az Érintettek Díjakat 2022-ben is

A gyermekkori daganatos vagy vérképzőszervi betegséggel érintett családok az Érintettek Díjjal szeretnék kifejezni hálájukat gyógyítóiknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a gyermekekért és családjukért. Az idei esztendőben Dr. Zombori Marianna, a Heim Pál Gyermekkórház hematológus szakorvosa, és Bátori Andrea, a B.A.Z. Megyei Központi Kórház onkológiai szakápolója kapták az elismerést odaadó munkájukért.

Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Érintettek Egyesület elnöke nyitotta meg a 2022. december 10-én megtartott díjátadó ünnepséget. Köszöntő beszédében kifejtette:

„Van egy japán népi mondás, miszerint egyetlen kaktusz sincs úgy tele tövissel, hogy ne férne el rajta virág. Az elmúlt években sokat beszélgettünk mi érintett szülők. Ezekből a beszélgetésekből rendszerint arra következtetésre jutottunk, hogy bár nagy megpróbáltatásokon mentünk keresztül, sok tövis szúrt meg az út alatt, de virágokat is leltünk ezen a nehéz úton.

Ezek a virágok kivétel nélkül emberi kapcsolatok voltak a sorstársakkal, a gyógyítókkal, orvosokkal, nővérekkel, segítőkkel.

A gondok szorításában csak a szenvedést látjuk, és nem vesszük észre a belőle sarjadó jövőbeni jót. Pedig virág is van a tövisek között. Ilyen virágok a gyógyítóink, az év egyik legjelesebb napján Őket ünnepeljük!”

Az Érintettek Szülői Egyesület tagjainak egybehangzó véleménye alapján Bátori Andrea 2022-ben az Érintettek Díj egyik díjazottja. Andrea nővér elhivatottan, már több mint 35 éve segít abban, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek mielőbb meggyógyuljanak, és a kórházban töltött idejük kicsit könnyebben teljen.

Türelme, nyugodtsága, empátiája és szeretete nagy segítség gyermeknek és szülőnek egyaránt. Minden korosztállyal megtalálja a hangot, és a kezelések után is bizalommal lehet hozzá fordulni. Nagyszerűen végzi a vérvételt, sőt, van olyan gyermek, aki csak őt fogadja el. Elmondása szerint ő is sokat tanul a családoktól, a bennük levő pozitív hozzáállás és bátorság neki is erőt ad a mindennapokhoz.
Andrea nővér meghatottan, nagy örömmel fogadta a Díjat.

A vele készült interjú itt olvasható:

Az Érintettek Díj másik díjazottja dr. Zombori Marianna hematológus szakorvos. Zombori doktornő hosszú évek óta elhivatottan és alázatosan küzd a beteg gyermekek életéért, és azért, hogy felnőtt emberként teljes, betegségtudat nélküli életet tudjanak élni.

A doktornőt nagy szeretet és megértés fűzi a gyermekekhez, ő a kórházban is egy igazi édesanya. Örömmel kíséri végig életüket csecsemőkortól a felnőtt korig. Fontosnak tarja a szakmai tudást, az empátiát, a megbízhatóságot, és hogy mindig legyen idő egy kis beszélgetésre a szülőkkel, gyermekekkel. A kollégákkal való közös munkát is nagyon lényegesnek tartja, és hálás a munkáját segítő emberekért.

Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek veszi a Díjat, mivel olyan emberek tartják erre méltónak, akikért évek óta dolgozik.

A vele készült interjú itt olvasható:

A gyógyult gyermekek videóban fejezték ki köszönetüket Andrea nővérnek és Zombori doktornőnek. Kicsik és nagyok, köztük családtagok és kollégák megható, hol kacagtató, hol szívszorító üzenetben gratuláltak gyógyítóiknak.

A Díjátadót a gyógyult gyermekek, fiatalok műsora, közös gyertyagyújtás, és az Érintettek Egyesület elmúlt évben végzett tevékenységéről készült videó levetítése tette még ünnepélyesebbé.

Az Érintettek Díjátadó galériája itt érhető el:

Az esemény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta, ezúton is köszönjük nekik!

Logo NEA ME BGA