1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Átadták az Érintettek Díjakat

A gyermekkori daganatos vagy vérképzőszervi betegséggel érintett családok az Érintettek Díjjal szeretnék kifejezni hálájukat gyógyítóiknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a gyermekekért és családjukért. Az idei esztendőben Dr. Erdélyi Dániel, a SOTE II. számú Gyermekklinika hematológus szakorvosa, és Juhászné Elek Karolina, a SOTE II. számú Gyermekklinika gyermekápolója kapták az elismerést odaadó munkájukért.

Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Érintettek Egyesület elnöke nyitotta meg a 2021. december 12-én megtartott díjátadó ünnepséget. Köszöntő beszédében kifejtette:

„Nemrég feltették nekem azt a kérdést, hogy mit vett el és mit adott nekem az, hogy érintettként ezt a nehéz utat kellett járjuk. Egyrészt nehéz volt rá válaszolni, mert sok év távlatából a rossz emlékek, érzések átíródtak. Másrészt viszont nagyon könnyű volt válaszolnom, mert jó dolgok is kapcsolódnak a megpróbáltatásokhoz. Ugye a gondok szorításában csak a szenvedést látjuk, és nem vesszük észre a belőle sarjadó jövőbeni jót. De nekem rögtön két jó dolog jutott eszembe.

Az egyik, amit kaptam, az a közösségünk, az Érintettek Egyesületünk. Az, ahogy egymásra találtunk, ahogy az átélt élmények erőforrássá alakultak bennünk, tenni akarássá.

A másik, amit kaptam, hogy olyan jó, fantasztikus embereket ismerhettem meg ezáltal. A szó legegyszerűbb értelmében ajándéknak gondolom a szülőtársakat, és áldásnak gondolom a gyógyítóinkat.”

Az Érintettek Szülői Egyesület tagjainak egybehangzó véleménye alapján Juhászné Elek Karolina 2021-ben az Érintettek Díj egyik díjazottja. Karola nővér elhivatottan, hosszú évek óta segít abban, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek mielőbb meggyógyuljanak, és a kórházban töltött idejük kicsit könnyebben teljen.

Közvetlenségével, kedvességével gyorsan megtalálja a hangot szülővel és gyermekkel egyaránt. Ő az, aki még egy vérvételt is kellemes eseménnyé tud tenni a gyermekek számára egy szép rajzzal, kedves szóval, mosollyal.

Karola nővér nagyon szereti a gyermekeket, közel 30 év munka után is türelemmel, mosolygósan, humorosan fordul feléjük. Ahogy ő mondja, a gyerekek erőt adnak neki. Karola nővér könnyes szemmel, nagy örömmel fogadta a Díjat.

A Karola nővérrel készült interjú itt olvasható:

https://erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/hirek/236-interju-juhaszne-elek-karolinaval

Az Érintettek Díj másik díjazottja dr. Erdélyi Dániel hematológus szakorvos. Erdélyi doktor hosszú évek óta elhivatottan és alázatosan küzd a beteg gyermekek életéért. Empatikus, segítőkész gyógyító, aki minden korosztállyal megtalálja a hangot.

Elhivatottsága, a betegek iránti empátiája abban is megmutatkozik, hogy még orvostanhallgatóként pár hetet Indiában töltött egy lepramissziós kórházban, majd később feleségével közel egy évig dolgoztak orvosként egy kórházban, India egyik legszegényebb régiójában. Később Angliában szerzett tapasztalatát, tudását itthon is kamatoztatta, újítások bevezetését szorgalmazta. Erdélyi doktor a kollegákkal való közös munkát is nagyon fontosnak tartja, mint mondja, ő csak egy fogaskerék abban a nagyszerű emberekkel teli gépezetben, amely mindent megtesz a gyermekeink gyógyulásáért.

Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek veszi a Díjat, mivel olyan emberek tartják erre méltónak, akik maguk is érintettek gyermekeik betegsége kapcsán.

Az Erdélyi doktorral készült interjú itt olvasható:

https://erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/hirek/237-interju-dr-erdelyi-daniellel

A gyógyult gyermekek videóban fejezték ki köszönetüket Karola nővérnek és Erdélyi doktornak. Kicsik és nagyok megható, hol kacagtató, hol szívszorító üzenetben gratuláltak gyógyítóiknak.

A Díjátadót a gyógyult gyermekek, fiatalok műsora, közös gyertyagyújtás, és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat létrejöttének 50. évfordulójára készült videó levetítése tette még ünnepélyesebbé.

A teljes műsor videófelvétele itt tekinthető meg:

https://youtu.be/MxeaIkurUwo

Az Érintettek Díjátadó galériája itt érhető el:

https://erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/hirek/240-erintettek-dijatado-2021-fotogaleria