1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Rengetegen segítettek a leukémiás és daganatos gyereknek

Az Érintettek Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen az Érintettek Véradást. Az esemény sikerét mutatja, hogy csaknem kétszáznegyven beteg gyermek gyógyulásához járultak hozzá a véradók.

„Reméltük, hogy sokan jönnek segíteni, hiszen egy ember vére három kisgyermek gyógyulásában tud segíteni, de ekkora létszámot nem is mertünk remélni. Összesen száz véradó gyűlt össze pénteken, akik közül közel nyolcvanan adhattak vért, amivel csaknem kétszáznegyven daganatos, vagy leukémiás csemete gyógyulásában tudtak, tudtunk segítni.” – mondta el Keresztes-Németh Anita, az Érintettek Egyesület alelnöke.

A rendezvényen őssejtdonációra is volt lehetőség, amivel több megjelent is élt, így sikerült több új őssejt-donort is regisztrálni, akik révén még több beteg gyermek gyógyulása gyorsulhat fel!

A véradás mellett a kísérő programoknak is nagy sikerük volt, a családdal érkező véradók porontyai gyorsan birtokba vették a számtalan játékot, az óriáskirakót, készült megannyi csillámtetoválás.

A III. Érintettek Véradás galériája itt érhető el:
http://www.erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/165-a-iii-erintettek-veradas-kepei