1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Az én történetem

Várjuk a Te történetedet is, merítsünk egymásból erőt!

2021. március 29., hétfő 18:23

"Bármire képes vagyok!"– Rebeka története

Rebeka2018. november 21-én Hodking-lymphomát diagnosztizáltak nálam.

A kezelések előtt teljesen más ember voltam. Megvolt mindenem, mégsem értékeltem.

Nem értékeltem, hogy bármikor elmehetek a barátaimmal bárhova, vagy éppen megehetek bármit bármikor, mert ez tűnt a normálisnak.

Nekem az volt a legnagyobb törés, hogy nem járhattam iskolába.

2018. decemberében elkezdődtek a kezeléseim, ami teljesen megváltoztatta az értékrendemet. A neheze 2019. februárjában kezdődött, amikor krónikus B1 vitaminhiányt észleltek az orvosaim, ami egy idegrendszeri betegséget eredményezett. Az idegrendszeri probléma abban nyilvánul meg, hogy mozgáskoordinációs problémáim vannak.

2019. márciusában kerekesszékbe kerültem, de a rehabilitációval zseniálisan tudtuk ezt orvosolni, illetve egy műtéttel. Rengeteg támogatást kaptam, sőt kapok a mai napig. 

2019. májusában elkezdtem a sugárkezelést, azt sem toleráltam a lehető legjobban. 2019. augusztusában sikerült talpra állnom egy rehabilitációs tábornak köszönhetően.   

Rebeka2

2020-ban sikerült Cseszneken sziklát másznom, és akkor tudatosult bennem, hogy bármire képes vagyok neurológiai problémákkal. Akár sziklát mászni, akár túrázni.

Lehetséges, hogy lassabban megy, de sikerül.

Ma pedig gyógytornásznak készülök. Szeretnék kidolgozni egy olyan tornamódszert, ami ataxiások és protézissel élők életét könnyítené meg.